Anneli Jäätteenmäki Kestävyys testattu.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kielten opiskelu

Opetelkaatten kieliä svenssonit

Jos junttien pitää opetella ruattia, nii oisko se kohtuus et ruattalaiset opettelis enklantia ja muita itteään siveistyneempiä kieliä? 

Ai niinhän ne on tehneetikin, mutta suamalaisten häätyy nousta ensin se yksi taso ylöspäin, ennenku voidaan jatkaa seuraavaan kieleen...

Eihän tää katajaisen kansan tulevaisuus kovin hyvältä, ollaan yks kieli jäljessä globalisaatiosta ja maailmalla menestymisestä?

No jatketaan vanhalla linjalla ja pakotetaan potentiaaliset einsteinit tuhlaamaan aikansa ruotsin kielen opiskeluun, koska onhan se vaan niin V***N tärkeää.

 

Ruotsalaiset ovat parempia myymään, koska

Aika ajoin maassamme ihmetellään, että miksi ruotsalaiset ovat niin paljon parempia, kuin suomalaiset myynnin ja markkinoinnin saralla. Usein syyksi epäillään kulttuurieroja, mutta muitakin konkreettisempia syitä varmasti on.

Voitaisko kokeilla jotain uutta kouluissa?

Mitä olisitte mieltä, että kieliä ei opiskeltaisi vuositolkulla vaan lyhyen aikaa ja tehokkaasti?

Pakkoruotsiin on tasan kaksi järkevää näkökulmaa

Pakkoruotsista on perussuomalaisten nousun myötä tullut iänikuinen puheenaihe. Kuitenkin keskustelu sen ympärillä velloo lähinnä ajoittaisten populististen heittojen ja erilaisten suoranaisten vihanpurkausten ympärillä.

Ska vi tala på svenska?

Vapaa kielivalinta ry aloitti 4.3.2013 nimien keräämisen kansalaisaloitteeseen, missä vaadittiin ruotsin kieli valinnaiseksi kaikilla kouluasteilla. Kansalaisaloite sai yhteensä 62 158 kannattajaa, mikä on huomattava määrä kannattajia.

Eroon pakkoruotsi-identiteetistä

Jokin aika sitten julkaisin tänne ruotsinkielisen version kirjoituksestani Tapaus #UMK15. Motiivi tekoon syntyi hetken mielijohteesta: halusin mahdollistaa sen tärkeän sanoman myös niille (sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa) jotka eivät pystyneet lukemaan alkuperäistä tekstiä. Näin toimiminen tuntui nyt hyvin luontevalta, toisin kuin ehkä ennen. Otsikoin tämän puheenvuoron lähtökohdasta, jossa kertaisin ruotsin kielen ja sen opiskelun merkitystä omassa elämässäni. Palaan siihen myöhemmin tekstissä.

Suurin osa suomalaisista vastustaa pakkoruotsia

22.12. Ilkka

Tutkimustulos: Pakkoruotsi pois

Tänään julkistettava laaja tutkimus osoittaa, että kolme neljästä suomalaisesta haluaa ruotsin opiskelun vapaaehtoiseksi koulussa. Vastaajista 62 prosenttia sanoi, että koulussa olisi hyödyllisempää opiskella muuta kieltä kuin ruotsia. Kanta oli vahva varsinkin Itä-Suomessa.

Pakkoruotsin umpisolmu

Helsingin Sanomissa oli hieno artikkeli kielten opiskelusta.

Olen www.properuskoulu.net -blogissani kirjoittanut pakkoruotsista ja kielten opiskelusta paljon. Kannattaa painaa alla olevaa linkkiä ja lukea.

Svenglishiä, svenglishiä - ruotsi tulee alakouluun (Properuskoulu 31.3.2014)

Pakkoruotsin umpisolmu

Helsingin Sanomissa oli hieno artikkeli kielten opiskelusta.

Olen www.properuskoulu.net -blogissani kirjoittanut pakkoruotsista ja kielten opiskelusta paljon. Kannattaa painaa alla olevaa linkkiä ja lukea.

Svenglishiä, svenglishiä - ruotsi tulee alakouluun (Properuskoulu 31.3.2014)

Englannista virallinen kieli Suomessa - kiitos Siilasmaa!

Nokian hallituksen puheenjohtajan ja väliaikaisen pääjohtajan Risto Siilasmaan teesit hänen esiintyessään työ- ja elinkeinoministeriön keskiviikkoisessa (15.1.2014) Selkäranka-seminaarissa:
- Englannista virallinen kieli Suomessa 
- Suomesta "pilvipalveluiden Sveitsi"

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä