*

Anneli Jäätteenmäki Kestävyys testattu.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-politiikka

Hyväksytkö, että Suomen EU-maksut kasvavat?

EU-maksuihin jää ammottava aukko brittien  erotessa unionista. Pitääkö se mielestäsi paikata vai ei? YLE kysyi samaa asiaa Suomen mepeiltä.  Kannattajia oli kuusi, ei-kannattajia oli  neljä ja kaksi ei osannut sanoa kantaansa.

 A. Kannattajat: (6)
Heidi Hautala, MiaPetra Kumpula-Natri, Liisa Jaakonsaari, Henna Virkkunen , Petri Sarvanmaa ja Sirpa Pietikäinen.

B. Eivät kannata (4)
Jussi Halla-aho,  Pirkko Ruohonen-Lerner,  Anneli Jäätteenmäki ja  Merja Kyllönen.

C. EOS (2)
Nils Torvalds  ja Hannu Takkula

Hallituksen EU-politiikka ja meppien arvosanat

Helsingin Sanomat julkaisi 21.12.2017 uutisen, johon oli haastateltu suomalaisia europarlamentaarikkoja. Haastattelussa meppejä pyydettiin arvioimaan hallituksen suoritusta EU-politiikassa kouluarvosanoilla 4-10 ja kolmestatoista mepistä kaikki paitsi Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vastasivat lehden kysymyksiin.

EU:sta Euroopan Yhdysvallat vuoteen 2025 mennessä

VASTUSTAJAT ULOS EU:STA. MYÖS BREXIT PUHUTTAA...

Saksan sosialidemokraattien  (SPD) puheenjohtaja  Martin Schultzin mielestä Euroopan unionista pitäisi tehdä liittovaltio -  ”Euroopan Yhdysvallat” vuoteen 2025 mennessä.

Schultz taitaa olla niitä federalistimiehiä vai kuinka?

Liittovaltiota vastustavat  jäsenvaltiot pitäisi erottaa Schultzin mielestä  ulos  EU:sta.  Ja ilmeisesti EMU:stakin. MALLIOPPILAS- Suomi mukaan lukienko?

 

EU-komissiolle murska-arvio Kreikan kriisin hoidosta

EU-KOMISSIO EI OLE TEHTÄVIENSÄ TASALLA - MITÄ PEITELLÄÄN  EU:SSA JA EKP:SSÄ? MIKSI KREIKALLA "IMPROVISOIDAAN"? (LUE kommentit 25 ja 26). - MIKSI EU POISTI KREIKAN BUDJETTIVAJEIDEN LISTALTA?? MÄTÄNEEKÖ EU YLÄPÄÄSTÄÄN, TALOUSELÄMÄ- LEHTI KYSELEE?

 

Kauppalehti kirjoittaa  EU-komission saaneen huonot arvosanat  Kreikan kriisin hoidosta Euroopan tilintarkastustuomioistuimelta.  Talouselämä lehti siteeraa Kauppalehden artikkelia.

Raportti totea, ettei EU-komissiolla ole aikaisempaa kokemusta hallita tällaisia prosesseja.

Kekkosen-Koiviston linja

Viime aikoina julkiseen keskusteluun on noussut valeuutisten (fake news) käsite. Itse ilmiö ei kuitenkaan ole uusi. Kun puhutaan historian ja politiikan tutkimuksesta, siihen voidaan liittää myös valheellisten tutkimusten (fake studies) ja jopa valetieteen (fake science) käsitteet.

Seurauksiltaan ehkä vaikuttavin Suomen historian valeuutinen liittyi kevään 1981 hallituskriisiin. Se perustui Mauno Koiviston 6. huhtikuuta Hannu Lehtilälle antamaan TV-haastatteluun.

Kansalaismielipiteen suunnan muutos?

Nyt otan riskin ja teen poliittisen analyysin/ennusteen Suomen kansan näkemyskääntymyksestä suhteessa EU:hun ja maahanmuuttoon.
Ensi viikonvaihteessa saatetaan yllättyä Jussi Halla-ahon saamasta äänimäärästä. Jos se osoittautuu odotettua suuremmaksi, se mielestäni kertoo asennevaltavirran suunnan muutoksesta EU- ja maahanmuuttokielteisemmäksi.
Se jo näkyy Kepun maaseutusiiven työlääntymisenä EU-byrokratian ja tukiviidakon tuottamiin älyttömyyksiin ja hankaluuksiin.

Mitä EU tekee pannulapuille?

Yle uutisoi verkkosivuillaan, että "patalappu joutui EU:n hampaisiin". Juttu on huonoa ja asenteellista journalismia, mikä ei ole ihme, koska sellaista kaikki suomalaisen valtamedian EU-journalismi tuppaa olemaan. Perataanpa nyt uutista vähän auki.

Kolme EU-myyttiä - tässä totuus

Keskusteluissa esiintyy usein kolme EU-myyttiä: että EU:ssa olisi demokratiavaje, että EU vain lisäisi turhaa sääntelyä ja byrokratiaa, ja että Suomi jäisi jatkuvasti tappiolle EU-päätöksissä. Miten on?

Myytti 1: demokratiavaje

EU on toimiva demokratia

Euroopan unionin päätöksentekoa haukutaan usein kuivuneilla mantroilla, jotka ovat parhaimmillaan vanhentuneita ja pahimmillaan täysin epäreiluja. Euroopan unionin päätöksentekoa ei pidä verrata johonkin haavekuvaan, vaan unionin jäsenmaiden omiin kansallisiin käytäntöihin. Kun näin tehdään, osoittautuu, että EU:ssa päätöksenteko toimii nykyisellään verrattain hyvin.

Väite: "Euroopan parlamentilla on liian vähän valtaa"

Saksan punainenristi antaa kriisiapua Kreikkaan.

 Aleksateri Stubbin kommentti "EU,n kärsivällisyys lopussa Kreikan tukemisen suhteen", kylmää. Nyt siellä tukea tarvitaan! Ei tavallisen kansan kuristamista.

2014 1% kreikkalaista omisti koko Kreikan varallisuudesta 56.9 %.

Tähän kaivoon syydettiin meidänkin verovaroja Kataisen ja Urpilaisen toimesta korruptiota sietävien ja tukevien Kreikan hallitusten kautta vuosikymmenen.

Nyt kreikkalaisista vain 35% oli kyllä äänestäjiä.

Tässä voi käyttää mielokuvitusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä