Anneli Jäätteenmäki Kestävyys testattu.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjä-trollaus

Tanskan Venäjä-trolleille 12 vuotta linnaa?

Tanskasta kuuluu kummia. Oikeusministeri Søren Pape Poulsen ehdottaa rikoslain muutosta, joka kieltäisi "ulkomaiset vaikutusyritykset" Tanskassa 12 vuoden vankeusrangaistuksen uhalla. Kuka tahansa, joka levittäisi "ulkomaisesta tiedustelupalvelusta" peräisin olevaa tietoa tarkoituksenaan vaikuttaa "yleiseen mielipiteeseen," voisi olla lain tarkoittama rikollinen.

- Pavel Kuznetsov, emme tarvitse Suomeen uutta Juri Komissarovia!

Juri Derjabinina kauniimmalta nimeltään tunnettu entinen Tehtaankadun 'kenraalikuvernööri' oli tosin Viktor Vladimirovin ym. KGB-diplomaattien ohella vain yksi niistä suomensyöjistä, joita siedettiin YYA-aikana - pakon sanelemana, pitkin hampain, mutta paremmin kuin aikoinaan Bobrikovia. Ehkä tälle Pavel Kuznetsoville olisikin nyt paikallaan ladata heti ensikättelyssä silmien väliin osuvasti kovat tosiasiat geopoliittisen suurväkivaltauhon ja ylimielisen isäntämaa-asenteen nollatoleranssista.

Joka ei historiaa tunne, ei voi uuttakaan ymmärtää

Valtioiden harjoittama tiedustelu on yksinkertaisimmillaan tietojen hankintaa toisesta maasta. Näin puhtoista ja vilpitöntä se tuskin on missään ollut.

Esimerkiksi Neuvostoliiton harjoittama vakoilu Suomessa oli paljon muutakin kuin tietojen hankintaa. Siinä pyrittiin vaikuttamaan voimakkaasti toisen maan asioihin.

Meillä se onnistui niin hyvin, että aloimme itsekin ottaa aktiivisesti osaa prosessiin. Muu maailma antoi sille nimenkin, ”suomettuminen”.

Nimissäni valehdellaan Venäjä-haasteesta

Ilmoitan lyhyesti, että täällä levitetään valheellisesti tietoa, että olisin haastanut ihmisiä olemaan kirjoittamatta Venäjästä. Asia ei pidä paikkaansa ja siitä on ilmoitettu ylläpidolle.  

Hiljattaisen trollijuttuni jälkeen henkilöäni vastaan hyökättiin melko laajalla rintamalla. Olin tähän varautunut, mutta en hyväksy nimissäni tehtyjä valheellisia väitteitä. Sympatiani ovat täysin vastaavia juttuja tekevien toimittajien puolella.       

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä