Anneli Jäätteenmäki Kestävyys testattu.

Kaikki blogit puheenaiheesta Donald Trump USA:n presidentti

Mitä uudistettiin kun Pohjois-Amerikan vapaakaupasta neuvoteltiin?

USA, Meksiko ja Kanada neuvottelivat uuden Naftan/Tlcanin. Tässä artikkelissa selitän 1) Naftan historiallisen taustan etenkin Meksikon ja USA:n suhteiden valossa ja 2) alkuperäisen Naftan ”tosiolemuksen” ja vaikutukset. Sitten tarkastelen 3) uudelleenneuvotteluja ja niiden tuloksia. Lopussa pohdiskelen 4) entäpä jos -tyyliin.

Presidentti Trump puhuu kuin Kekkonen

Vuonna 1961 Suomi sai Neuvostoliitolta nootin (noottikriisi). Kekkonen oli lomalla Havajilla ja hän palasi Suomeen. Asiaa on arveltu suuremman luokan teattariesitykseksi ja että Kekkonen itse tilasi nootin Neuvostoliitolta Honkaliiton kukistamiseksi.

Olen käynnyt viikon mittaisen pikakurssin Yhdysvaltain politiikkaan ja mediaan. Media kirjoittaa täysin asian vierestä ja on erittäin ilkeä ja sen kirjoituksia voisi luonnehtia vihapuheeksi. Verkkouutiset mm. julkaisi tviittejä, joista kävi ilmi, että Trumpista yritettiin puhua tarkoituksellisesti pahaa.

Muumimamma lippusalkoon

Vierailin sunnuntaina Helsingin Kauppatorilla. Näin jo kaukaa kaupungin talon lippusaloissa liehuvan jotain punaista. Arvelin, että kaupunki on varautunut jo hyvissä ajoin Putinin ja Trumpin tapaamiseen, sillä onhan molempien maiden lipuissa kyseinen ylväs väri edustettuna. Mutta lähempää tarkasteltuna en kyllä tunnistanut lippuja kummakaan maan lipuiksi. Mitä lie olleetkaan?

Se vain on myönnettävä.

Historiaa tehtiin Singaporessa.  Presidentti Trump on ihmeen kuumaperuna täällä meilläkin.  Täytyyhän se kuitenkin myöntää, että hän sai aikaan jotakin mitä kukaan USA:n presidentti ei aiemmin.  Hän tapasi Pohjois-Korean diktaattorin sopuissa merkeissä.

Nyt pohditaan kovasti oliko siitä mitään hyötyä.

Tietysti oli hyötyä!  Jokainen diili rauhan puolesta on hyödyllinen.

Leikitäänpä ajatuksella, että Obama olisi tuon  kohtaamisen saanut aikaan. Tulee mielikuva miten mailma  olisi suitsuttanut positiivistä uutista.

Venäjän Trumpgate

Kremlin piti vain sotkea USA:n vaalit, mutta "venäläinen Watergate" nostikin Trumpin valtaan

YLE selvittää artikkelissaan Trumpgaten taustat ja jo selvitetyt ja selvinneet asiat, joten en siitä sen enempää puhu. Tuon vain esiin artikkelin olennaisemman kohdan, josta selviää lyhyesti Trumpin suhteet Venäjän vallanpitäjään Putiniin

"

Ydiniskun leimahdus polttaa ihmisten silmät

Kaunis elämä on avoin, tasapainossa ympäristönsä kanssa oleva systeemi. Ihmisen iho toimii väliaineena ympäristön ja ihmisen itsensä välillä. Ihmisruumis on enimmäkseen vettä, siinä seassa on vähän luita, jänteitä sekä muuta sellaista. Erityisesti terve iho kasvoissa ja käsissä mahdollistaa onnellisen sosiaalisen elämän, sillä ne ovat koko ajan enimmäkseen esillä ihmisen pienissä, arkisissa puuhissa. Kun ihmisen iho palaa ydinpommin tulessa, ei keho pysty estämään siinä olevan veden haihtumista.

Yhdysvaltain talous vahvassa nousussa – miksi YLE vaikenee "Trump bumpista"?

Yhdysvaltain talous on presidentti Donald Trumpin virkakauden aikana kehittynyt erittäin myönteisesti. Tätä ei uskoisi, jos on ollut ainoastaan valtiomedian varassa. Trumpia koskeva talousuutisointikin on kaikessa kielteisyydessään ollut niin värittynyttä ja yksipuolista, että lähimmät yhtymäkohdat taitavat löytyä kuolemankulttien maailmanlopun ennusteista.

Suomen Kuvalehti teki Trumpista Kremlin sätkynuken

Suomen Kuvalehti romahti ryminällä Trump-jahtiin, jota amerikkalainen vasemmistoliberaali valtamedia on maansa presidenttiä vastaan käynyt vielä häviämänsä vaalin jälkeenkin.

Clintoniin liittyvät skandaalit kuohuttavat Amerikassa – miksi YLE vaikenee?

Presidentinvaalin katkerasti hävinneen Hillary Clintonin kampanjaan liittyvät skandaalit kuohuttavat Yhdysvalloissa ja repivät demokraattipuoluetta. Suomessa valtionmedia kuitenkin vaikenee uusista paljastuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä