Anneli Jäätteenmäki Kestävyys testattu.

Saksan ja Ranskan vallankaappaus

EU:n velkakriisi on kääntynyt suurten jäsenmaiden vallankaappausyritykseksi. Saksa ja Ranska panevat muut tekemään suurille euromaille suotuisia sopimuksia, olipa kyse sitten asekaupoista tai koko EU:n tulevaisuudesta.

Eläkkeitä ja palkkoja leikataan, mutta armeija ei säästele. Saksa vaatii valtavien säästötalkoiden kanssa kamppailevaa Kreikkaa tekemään säästöjä niin terveys- kuin koulutussektorillakin, mutta samaan aikaan myy maalle miljardien eurojen edestä aseita. Ei ihme, jos tavallista kreikkalaista ottaa päähän.

Saksalainen die Zeit -lehti uutisoi, että Kreikka on tekemässä asehankintoja yhteensä noin 8 miljardin euron edestä. Merkittävä osa aseista ostetaan Saksasta.

Lehti spekuloi asekauppojen olevan tulevien EU:n tukimiljardien ehtona. Oli miten oli, Saksa saa joka tapauksessa osan Kreikalle antamistaan tukieuroista takaisin mittavien asekauppojen myötä.

Kreikka on Portugalin jälkeen suurin saksalaisen aseteollisuuden vientimaa. Eikä osattomaksi jää Ranskakaan. Kreikka on ranskalaisen aseteollisuuden kolmanneksi suurin vientimaa. Aseteollisuus on vahva lobbari niin Berliinissä kuin Pariisissakin.

Kuinka pitkään kustannamme tätä hulluutta? Virheitä on tehty ja ne on hoidettava yhdessä, ei ainoastaan Saksan ja Ranskan ehdoilla ja toimesta. Ei käy, että suomalaisten veronmaksajien rahoilla ostetaan panssarivaunuja, sukellusveneitä ja hävittäjiä Kreikkaan. Enkä usko sen käyvän tavalliselle, pienten eläkkeiden ja palkkojen kanssa taistelevalle kreikkalaisellekaan.

Lopulta hulluin ei ole kuitenkaan se joka myy, vaan se joka ostaa. Kreikan valtion puolustusbudjetti on ollut seitsemän miljardin luokkaa. Kasvua on vuodesta 2007 vuoteen 2010 yhteensä melkein miljardi euroa, joskin puolustusbudjetti pieneni jonkin verran vuonna 2011.

Väkilukuun suhteutettuna Kreikalla on EU:n suurin armeija. Kreikka varustautuu ennen kaikkea kuviteltua Turkin, vanhan arkkivihollisen, uhkaa vastaan. Jokainen voi arvioida kuinka suuri – tai pieni – Turkin uhka todellisuudessa on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Matti Jalagin

Kyllä Suomessa täytyy veroja korottaa kaikilla mahdollisilla nimikkeillä, että pysymme siellä EU:n pimeyden ytimessä ja syvennämme näkemystämme niin kauan, että se muistuttaa Paavo Lipposen mielikuvaa uppopallomaan posliinisesta pohjasta juuri ennen kuin nuoret hengenpelastajat tarttuivat hartioista kiinni ja vetivät hapelle pintaan.

Jos on kerran upottava prkle niin yhdessä sitten ja porukalla. Pöö.

Kyllä joku meidät ylös sieltä kiskoo, muttei periksi ainakaan annettu eikä millekään mäkättäville akoille.

Kiitos muuten hyvästä kirjoituksesta Anneli Jäätteenmäelle ja syvällä pahoittelen, että jouduin päästämään intuitioni valloilleen; mutta mitään en ole poistamassa.

K Veikko

Sillä hetkellä, kun Kreikka irtoaa eurosta, on Kypros Turkin aseellisen miehityksen uhkaama.

Olli Polli

Meidän kylän Xilahani Rodopi yllä lenteli Turkin hävittäjiä viikottain. Kreikkalaiset ei kerenneet/pystyneet vastaamaan.

Thrakin alueella asuu suuri joukko turkkilaisia jotka eivät muuttaneet pois suuren kansanvaihdon (taisi olla 1917) yhteydessä. Monet näistä eivät osaa puhua Kreikkaa edelleenkään. Monet kylät on asutettu vain toisen kansallisuuden ihmisillä ja useilla kyläläisillä ei ole yhteyksiä muihin kyliin. Tämä jaoittelu selittää kieli ongelmaa, vaikka myös turkkilaisten lapset käyvät koulua.

Komotini:n kaupungissa on enemmän turkkilaisia kuin kreikkalaisia. Kaupungista löytyy mm Turkin lähetystö !

Avesta:n kaupungissa Ruotsissa ei ole Suomen lähetystöä vaikka suomalaisia on paljon ;-) Noin vertauskohdaksi.

Joka päiväisessä kanssakäymisessä sitä ei huomaa ja tavikset tulee toimeen ilman rasismia.

Kreikan laskeutuessa polvilleen voisi olla kuviteltava skenaario, että Turkki tulee Thrakiin "turvaamaan" kansalaistensa turvallisuuden.
Rajalle on matkaa 50km ja EU:n tuella rakennettu neljä kaistainen moottoritie nopeuttaa tankkimarssia aikalailla.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kulissien takana on toimintaa. Onneksi meillä on vapaa lehdistö ja sananvapaus.

Jukka Korhonen

Vastahan Minkki-Mari oli hallituksessa sitä mieltä, että meidän täytyy "kantaa vastuumme".

P.S.
Koska siirryt virallisestikin persuihin?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Taitaa Suomen ainoa toive olla Paavo Väyrysen valinta presidentiksi. Hän on Kepun ja Suomen vahvin toivo.

Perustuslaissa sanotaan, että "tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa". Väyrynen on aivan oikein kiinnittänyt huomiotamme sanajärjestykseen eli jos Väyrynen valitaan presidentiksi hän johtaa ulkopolitiikkaa.

Väyrynen pitää euroa erityisen turmiollisena Suomelle. Niinpä presidentti Väyrysen johtama Suomi ottaa markan takaisin. Väyrynen on myös ratkaissut pienen Suomen valuutan ongelman. Erilaiset spekulaatiot torjutaan muodostamalla valuuttaliitto Norjan ja Ruotsin sekä Tanskan kanssa. Tämäkin Väyrysen ajatus on uutta uraa-avaava.

Väyrynen harkitsee myös EU:sta eroamista. Hän lienee eroamisen kannalla.

Väyrynen on myös todennut, että hänen Suomessaan ei maakuntia heikennettä vaan vahvistetaan.

Suomen on pikaisesti poistuttava Väyrysen johdolla tuosta Saksan ja Ranskan hallitsemasta EU:sta.

Väyrynen on paras presidenttiehdokas, vaikka Kepu ei häntä siksi halunnutkaan-

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kreikan hallinnosta tuli maaliskuuta koskien hieman korvaan särähtävä viesti. Kerrottiin ja myönnettiin aivan suoraan, että jos tukirahaa ei saada maaliskuulle niin poliisi ja armeija jäävät ilman polttoainetta.

Minusta on hienoa, että asioita priorisoidaan näin esimerkillisesti samaan aikaan, kun tavan kansa joutuu hylkäämään lapsensa.

Jäätteenmäen kysymykseen kauanko tämä hullutus jatkuu voisin todeta sen jatkuvan tasan niin kauan kuin monen Euroopan maan kansalaisia - Suomen kansalaiset mukaanlukien - harhautetaan mielikuvilla, heitä uhkaillaan ja heitä kiristetään.

Helena Kamula

Olisit ottanut aivan suoran kannanoton, että hyvät tukiani, äänestäkää sulku tälle hullutukselle, tukekaa Soinia!

Toimituksen poiminnat