Pakolaiskriisi ei ole ohi
Heinäkuun alussa EU:n puheenjohtajamaana aloitti Viro. Se on huolellisesti valmistautunut. Silti asialista taitaa mennä uusiksi. Välimeren humanitäärinen kriisi on palannut asialistalle.
Viimeisten kuukausien ajan uutisointi pakolaiskriisistä on ollut rauhallisempaa, mutta kriisi ei suinkaan ole ohi. Meriteitse Eurooppaan oli kuluvan vuoden kesäkuuhun mennessä pyrkinyt yli 82-tuhatta ihmistä.
Välimeren maihin kohdistuvaa painetta purkamaan perustettu taakanjakojärjestelmä on epäonnistunut tehtävässään. Sen kautta oli tarkoitus sijoittaa alun perin 160-tuhatta pakolaista. Tähän mennessä alle 25-tuhatta on siirretty.
Suomi on osansa tehnyt. Olimme heinäkuun alkuun mennessä vastaanottaneet vajaat 90 prosenttia kiintiöstämme. Valtaosa muista maista ei ole täyttänyt edes puolta kiintiöistään.
Tähän asti EU:n toimet pakolaiskriisissä ovat olleet lähinnä tulipalojen sammuttelua. Nyt onneksi tehdään pitkänäköisempiä satsauksia maahanmuuton hillitsemiseksi.
Viime viikolla hyväksyimme uuden EU:n kestävän kehityksen rahaston perustamisen. Toimin asiassa ryhmäni neuvottelijana.
Ainoat kestävät ratkaisut hallitsemattoman maahanmuuton hillitsemiseen ovat elinolosuhteiden parantaminen ja työpaikkojen luominen maahanmuuton lähtömaihin. Suuret ihmisjoukot eivät jätä kotiaan vapaaehtoisesti, vaan pakon sanelemina.
Tavallisin viesti Länsi-Afrikan poliittisilta toimijoilta ja kansalaisjärjestöiltä on, että hekään eivät haluaisi kansalaistensa lähtevän. Kyvykkäimmät lähtevät heti kun pystyvät.
Näköalattomuus käy ylivoimaiseksi. Paremman elämän etsiminen jopa henkensä menettämisen uhalla näyttäytyy houkuttelevampana kuin asuinsijoilleen jääminen.
Kestävän kehityksen rahaston tavoitteena on tukea investointeja Afrikassa ja EU:n naapurustossa. Yksityisen sektorin investointeja tuetaan muun muassa lainatakuita myöntämällä. Suoraa rahallista tukea ei myönnetä. Tarkoitus ei ole pumpata vastikkeetonta rahaa.
Rahaston myötä avautuu mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. EU:n takaamana yritykset voivat ottaa suurempia riskejä ja investoida myös epävakaammille alueille, jossa riskit ovat suuria.
Lähi-idässä sodat synnyttävät pakolaisuutta, mutta Afrikassa tulevien vuosikymmenten siirtolaisuuden taustalla on väestöräjähdys. Lähi-idässä jopa sodan kokeneet yhteiskunnat pystyvät sodan jälkeen uudelleen rakentamaan peruspalveluja.
Monessa Afrikan maassa täytyy aloittaa sen sijaan aivan perusrakenteista. Vähiten kehittyneissä maissa ei ole verotusta, terveydenhuoltoa eikä infrastruktuuria.
Neljän vuosikymmenen kuluttua Afrikan väestömäärän ennustetaan olevan kaksinkertainen nykyiseen verrattuna.
Satsaukset Afrikkaan voivat tuntua Suomesta katsottuna kaukaisilta, mutta ongelman ehkäisy tulee huomattavasti halvemmaksi kuin sen kivulias jälkihoito.
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)
Etteivät vain satsaukset Afrikkaan pahentaisi ongelmaa edelleen ja lisäisi väestöräjähdystä entisestään. On vaikea kuvitella, että elintasokuilussa Afrikan ja Euroopan välisesti tapahtuisi lähivuosikymmeninä mitään merkittävää, joka vaikuttaisi elintaso-oppurtinistien virtaan Euroopan suuntaan.
Globaalissa taloudessa tällainen elintaokuilu ei ole kestävä.
Onhan tuo nyt täysin naurettavaa. Ensin organisoidaan meritaksijärjestelmä jolla haetaan toisesta maanosasta Libyan rannikolta mahdollisimman paljon ihmisiä Italiaan ja samaan hengenvetoon päivitellään kun Italiaan vain tulee niin paljon ihmisiä.
Merihätään joutuneiden pelastaminen hukkumiselta ei ole mikään taksijärjestelmä. Kelvottomien meritaksikyyditysten logistiikka ja siten maastapaon hallinta EU on täysin jättänyt rikollisliigojen käsiin.
Merihätään joutuneen, tai sellaiseen tahallaan ryhtyneen pelastaminen tarkoittaa sitä, että hädänalainen kuljetetaan lähimpään rantaan, tässä tapauksessa Libyaan.
Se ei tarkoita, että henkilö pitäisi kuljettaa Eurooppaan eikä se varsinkaan tarkoita, että pitäisi aloittaa turvapaikkaprosessi. Tuhansien eurojen maksaminen ihmissalakuljettajille on pikemminkin indikaattori siitä, ettei turvapaikkaa tarvitse. Tuohon pelleilyyn käytetyillä rahoilla ja resursseilla kun voisi halutessaan oikeastikin auttaa sellaisia joilla on oikea hengenhätä, eikä itse rahalla järjestetty hätä.
Lisäksi toiminta on erittäin vahingollista myös lähtömaalle itselleen; terveet ja työkykyiset henkilöt tyhjentävät kassan ja häipyvät maasta.
Ihmis-salakuljettajien toimet on estettävä Libyassa. Jos Libyassa ei ole sellaisia viranomaisia jotka siihen pystyvät (haluavat) niin se on tehtävä kansainvälisillä joukoilla YK:n valtuuttamana.
Tuota varten on ollut suunnitelma, miehet ja välineet jo vuosikausia. Eli EU:n operaatio "Sophia" oli alun perin sellainen, jossa ihmissalakuljettajien kumiveneiden lähtö Libyan rannikolta estetään ja mahdollisesti veteen jo päässeet salakuljetettavat viedään takaisin.
Jossain vaiheessa siirryttiin kuitenkin samalla varustuksella ja rahoituksella toteuttamaan ns Soros-suunnitelmaa, jossa haetaan meritaksilla vuosittain noin miljoona siirtolaista EU:n alueelle ja otetaan jäsenvaltioilta pois oikeus päättää siitä ketä maahan tulee.
Syy suunnitelmanmuutokseen selvinnee ehkä jostain sveitsiläispankista. Sanomalehdistä se ei ainakaan selviä, jos ei sitten Unkarin lehdistä.
Siirtolaisvirran pysäyttäminen käytännössä olisi oikeasti hyvä uutinen. Näitä yleviä toimintasuunnitelmia on jo saatu lukea, kiitos vaan.
''Pakolaiskriisi ei ole ohi''
Onko Suomi tässä asiassa tahdoton ajopuu? Rajat kiinni. Ei heitä ole pakko ottaa vastaan.
Jospa hyvä meppi keskittyisi esim. G20 kokouksessa esitettyyn Saksan Afrikka-agendaan, jossa pyöritetään miljoonia (muistaakseni 157 miljoonaa Euroa 1. kolmannes 2017) Luxenburgiin perustetun kehitysyhteistyörahaston kautta.
Tämän järjestelmän tiedetään jo nyt tekevän pienviljelijät työttömiksi isojen konsernien farmien tieltä!
SIIS EU-maa tukee afrikkalaisia nälkiintymään ja nälkä ajaa ylös Eurooppaan!
Tästä lisää Kansalainen.fi sivustolla, kunhan tutkimukseni valmistuu!
Häpeäisitte tekojanne jos osaisitte! Te olette suuri osa tätä murhenäytelmää........
"Palataan vuoden 2013 kevääseen, jolloin italialaisen Lambedusan saaren edustalla hukkui muutaman päivän sisällä noin 400 pakolaista. EU ei reagoinut, mutta Italia aloitti operaation nimeltä „Mare Nostrum“ (4) 18.syyskuuta 2013. Tämä operaatio pelasti lähteestä riippuen 80.000 – 150.000 pakolaista merihädästä, kunnes Italia lopetti 114 miljoonaa maksaneen operaation, kun EU ei suostunut osallistumaan kustannuksiin."
”Neljän vuosikymmenen kuluttua Afrikan väestömäärän ennustetaan olevan kaksinkertainen nykyiseen verrattuna.”
Vuoden 2013 väestölaskennan mukaan Afrikassa asui 1111 miljoonaa ihmistä (Wikipedia). Afrikan yli miljardi asukasta muodostaa noin 14,8 prosenttia ihmiskunnasta. Pelkästään yhden prosentin siirtyminen Eurooppaan tekee jo yli 11 miljoonaa ihmistä. Viime vuonna Eurooppaan tuli noin 250 000 ihmistä ja tänä vuonna on toukokuun loppuun mennessä tullut yli 100 000 ihmistä. Luvut ovat sitä luokkaa, että ei voi enää puhua pakolaiskriisistä. Kysymyksessä on pikemminkin Afrikasta alkanut kansainvaellus, joka tulee mitä ilmeisemmin jatkumaan niin kauan kunnes EU:n päättäjien keskuudessa Brysselissä aletaan näkemään ”metsää puilta.” EU:ssa on tyypillinen suuren byrokratian ”mammuttitauti”, joten puiden näkeminen tulee ottamaan aikaa.
Lopetetaan pakomaisten pelastaminen libyan rantavesistä niin pian ei enää kumiveneet lähde libyasta.
Tätä voisitte selvittää siellä Bryssän kainalossa!
Tämän verran sai keskiverto kansalainen selvää mitä Afrikan mantereella EU-maat touhuaa! Ei Anna Aihetta Aploodeihin!
Kaikella kunnioituksella hyvää tavoittelevia toimia kohtaan, näin ei ikävä kyllä saada aikaan muutosta Afrikassa. Sen ongelmat kumpuavat kulttuureista ja ihmisten asenteista - asia jota moni eurooppalainenkaan ei ymmärrä (tai halua ymmärtää). Koska asia on vaikea, arkaluonteinenkin (koskeehan se paikallisten kulttuuria, uskontoja ja tapoja toimia, ja on täten tabu tänä poliittisen korrektiuden ja siirtomaahistorian syyllistämisen aikana) niin EU ei edes yritä saada asiaan ratkaisua, vaan syytää rahaa jälleen kankkulan kaivoon.
Postkolonialistinen ihmiskunta on idolisoinut kolonialismia edeltänyttä Afrikkaa tajuamatta sitä faktaa että maanosa kärsi jo silloin monista ongelmista joista olemme oppineet syyttämään kolonialismia. Oli sotia, orjuutta, korruptiota ja huonoa hallintaa. Oikeasti: Afrikka ei silloinkaan ollut mikään paratiisi jonne pahat valkoiset ja Lähi-idän miehet olisivat ulkopuolisina tuoneet kaiken pahan. Se oli suunnaton manner josta suuressa osassa poliittinen ja kaupan kehitys oli ainakin hetkellisesti jäänyt reilusti jälkeen naapureistaan.
Postkolonialistinen Afrikka palasi välittömästi juurilleen: Euroopassa koulutuksensa saaneista johtajista huolimatta maanosa upposi. Näistä Oxfordin ja Cambridgen miehistä tuli hetkessä korruptoituneita, hemmoteltuja diktaattoreja jotka hallitsivat tappaen aseilla, orjuuttaen väkeä ja varastaen omalle suvulleen. He suosivat omaa heimoaan kaikessa mahdollisessa, aiheuttaen vanhojen heimokaunojen uudelleennousun. Samalla palautettiin korruptio joka tasolle hallinnossa ja kaupankäynnissä. Kun kaikki perustuu korruptioon, on työn tehokkuus myös hukassa.
Mikään ei ole korjautunut noin 60 vuodessa - ei edes se että jokainen afrikkalainen osaa vakiona syyttää kaikista ongelmistaa valkoisia ja siirtomaa-aikaa, sen sijaan että katsoisi ja huomaisi ongelmien olevan kotoperäisiä.
Samaan aikaan ongelmat kasvavat kun väestönkasvu on holtitonta, kiitos kulttuurin, asenteen, koulutuksen puutteen ja länsimaisen lääketeollisuuden jonka ansiosta lähes jokainen lapsi elää. Yksikään Afrikan valtio ei ole noussut tästä suosta. Yksikään ei ole pystynyt luomaan tarpeeksi poliittista stabilisaatiota ja infrastruktuuria kuten esim. Kiina ja Intia ovat tehneet ollakseen kiinnostava investointikohde suuryrityksille.
Afrikkaan on kaadettu valtava, VALTAVA määrä kehitysapua. Se ei ole auttanut asiaa lainkaan, tai horjuttanut kulttuurien ja uskontojen määräysvaltaa - ja niiden synnyttämiä ongelmia. Se ei ole poistanut korruptiota, vaan on lisännyt sitä. Asia joka ei tule muuttumaan lainkaan EUn tämänhetkisten toimien kautta. Tällaiset päätökset ovat vain tyhjää sanahelinää paperitiikeriltä taas kerran.
Ei todellakaan - mutta pitääolla tarkkana ettei tuomita vihapuheesta.
Halla-aho sen sanoo ja sai tuomion jota on vaikea ymmärtää.
Afrikassa tehdään uusia ihmisiä ja niitä riittää.
Meillä hyssytellään ja oikeastaan eu-tasollakin.
"Suuret ihmisjoukot eivät jätä kotiaan vapaaehtoisesti, vaan pakon sanelemina."
Pakon ja pakon. Esimerkiksi Ameriikan raitille lähti viime vuosisadan alussa suuria ihmisjoukkoja Suomesta ja Skandinaaviasta. Ja 1960-luvun lopulla lähti Suomesta joukoittain väkeä Ruotsiin. Väkilukuumme nähden paljon. Paremman elämän toivossa. Suomalaiset lähtivät tekemään töitä josta sai palkan, eivät ilmaisen sosiaaliturvan perässä.
Ei pitäisi puhua pakolaisista silloin kuin ei ole kysymys pakolaisista. Pakolainen on pakolaisstatuksen saanut ihminen. Vain osa turvapaikanhakijoista on todellisuudessa pakolaisia.
Bild-lehden vuotaman Saksan hallituksen salaisen raportin mukaan tulijoita Eurooppaan on jopa 6,6 miljoonaa. Sellaista rakennusohjelmaa ei taida ollakaan jolla tuollaisia määriä saadaan noin vain pysymään kotimaassaan.
Ellei Euroopan ulkorajoja suljeta, ongelmat, joista ei saisi puhua, syvenevät entistä enemmän. Mamu-väestön pakkosiirrot muihin EU-maihin tuskin myöskään tulevat onnistumaan.
Itäeuropan maat osaavat ilmeisesti laskea kuinka suurista määristä pakolaisia on kysymys.
Kun on kerran aloittanut sitä ei saa loppumaan.
Tämä 160 000 on vain pieni aloitus tässä kamppailussa leivästä.
Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja todetakseen, että EU:n ulkorajat tullaan sulkemaan lähivuosina kokonaan Afrikan elintasosurffareilta.
Omituista on se, kuinka kädettömiä Brysselissä ollaan tekemään pakon sanelemia päätöksiä v. 2015, 2016, 2017 ja 20..... !
Britit ehkä hoksasivat juuri tämän ongelman EU:n sisäisessä toiminnassa. Afrikkalaiset ovat halukkaita tulemaan juuri Britanniaan muun Euroopan sijasta.
Vapaan Schengen sopimuksen myötä afrikkalaistulva olisi ennemmin tai myöhemmin saarivaltakunnan rajojen sisällä ilman eroa EU:n yleisestä maahanmuuttopolitiikasta.
Tämäkin blogi todistaa, että poliitikoilla ei ole toimivia ratkaisuja ongelmaan - vain pitkän aikavälin hankkeita, joita toki myös tarvitaan, muttta ne eivät ratkaise akuuttia ongelmaa. Poliitikot on peloteltu ihmisoikeuksilla niin, että he eivät uskalla esittää todella heti tehoavia ratkaisuja.
Edellä olevissa kommenteissa on paljon toimivampia ja tehokkaampia ehdotuksia - meiltä tavallisilta kansalaisilta. Enkä nyt tarkoita rajat kiinni -heittoja.
Pohjois-Afrikan maiden kanssa on neuvoteltava palatussopimukset. Sellaiset tyrehdyttäisivät ihmissalakuljettajien bisneksen, sillä lähtöhalukkuus vähenisi ratkaisevasti. Ihmiset säästäisivät matkarahansa ja jäisivät rakentamaan omaa yhteiskuntaansa. En nyt puhu todellisista hädänalaisista pakolaisista.
Suuret ihmisjoukot eivät jätä kotiaan vapaaehtoisesti, vaan pakon sanelemina.
---
Kyvykkäimmät lähtevät heti kun pystyvät.
Melkein peräkkäiset lauseet kumoavat toisensa.
Kommentoi 24 kommenttia